Årets ledare 2019 – Johan Flink Lobas P06.

Stipendiet delades ut av Lomma Lions President Anders Edenfjord

Johan Flink är en av tränarna för Lobas P06. Med osviklig energi, kunskap och ett stort leende leder Johan Flink våra pojkar både på träningar och på matcher. Han är en mycket uppskattad ledare och en stor tillgång för både klubben och laget.

En av hans många goda egenskaper är hans drivkraft att se alla och deras olikheter och plocka fram det bästa av var och en. Han berömmer, han pushar, han ger pojkarna förtroende, han litar på dem. Han kräver dessutom bra uppförande och om han hör eller får höra att någon betett sig osportsligt eller okamratligt tar han omedelbart hand om det och reder ut.  Han är med andra ord en väldigt fin förebild och inspiration för både pojkarna och de andra tränarna.

Johan är också den som dragit det största lasset i P06 stora satsning i Lomma – Lomma summer basket. En endagars streetbasketturnering utomhus lördagen efter skolavslutningen i juni. I fem år har denna folkfest vuxit och lockat basketlag från stora delar av Skåne.

Just kombinationen engagemang, kunskap och glädje är inte bara något våra pojkar och laget i helhet har nytta av, det är också en stor tillgång i kontakten med oss föräldrar.

Kulturstipendium 2019

Stipendiet delades ut av Lomma Lions President Peder Raneke

Adam Rämmal
Adam är väldigt duktig på att spela gitarr. Han började på Kulturskolan först med Jeanette som
lärare och senare Staffan. Instrumentet var då saxofon. Nu går han ut gymnasiet, och har spelat
gitarr för mig i 8 år.

Han har deltagit i olika ensembler på Kulturskolan, som t ex Älgen Kommer, Så ska det låta och
med Gitarrensemblen. Han har spelat i Sommarorkestern, var solist i den senaste julkonserten i Lomma kyrka, och har spelat i Kulturskolans storband. Utanför Kulturskolan har Adam bl a startaten kör på Katedralskolan, medverkat i Katterevyn, och jobbat som gitarrkunnig säljare i musikaffär.

Adam har stor koll på musikteori, harmonilära och olika stilar som pop, rock, blues, funk, jazz. Han skriver egen musik, och bygger egna instrument.
Han är en värdig stipendiat och jag önskar honom all lycka, inte bara med musiken!
Göran Söderqvist, Lomma februari 2019

Frida Svensson, Sång
Frida började på kulturskolan i Lomma kommun redan som liten.
Hon startade med förberedande musik och spelade sedan blockflöjt.
Idag spelar hon piano, går på kör samt solosång.

Musik har alltid varit en stor del av Frida – hennes sätt att uttrycka sig.  
Frida startade på sång i femte klass och har sedan dess alltid haft full närvaro och ett stort engagemang i ämnet. Frida har utvecklats mycket och har en god kännedom om sin röst och dess olika funktioner. Frida har en stor vilja att utvecklas och jobbar aktivt med detta.Hon har alltid övat flitigt och varit ordningsam. Frida ställer alltid upp när det gäller.

I kören är Frida oerhört viktig då hon har många starka sidor både socialt, som sångare och som ackompanjatör (hon har nu nästan tagit över rollen som pianist ) Frida är en god ambassadör för kulturskolan och har många gånger varit ett ansikte utåt i kommunen. Frida söker under våren vidare till folkhögskola inom sång och musikteater. Vi önskar henne lycka till!
Anna Blindh-Carlsson, Sångpedagog

SOFIA AHNFELT
Sofia Ahnfelt tilldelas Lions kulturstipendium för att hon under sina år på Kulturskolan utvecklat ett mycket stabilt spel på saxofonen både inom den klassiska musiken och i andra genrer.

Med sina goda personliga egenskaper och höga ambitionsnivå visar hon en
förmåga att ta till sig ny information som resulterar i genomgående fina
resultat.

Hon kommer alltid väl förbered till lektionerna och är målinriktad. Sofia har under sina år på Kulturskolan deltagit flitigt i ensembleverksamheten. Där är hon en följsam och trygg spelare med stort engagemang och förebild för andra.
Med ditt musikaliska intresse kommer du att få mycket glädje i livet.
Jag önskar dig all lycka i framtiden!
Jeanette Eliasson Dahl
Kulturskolan, Lomma kommun